Lamm med potatis i ugnen

Se mer:  ,

Ingredienser

  • 2 kg lammbog
  • 1 1/2 kg stora potatisar
  • 4-5 vitlöksklyftor, skivade
  • 1-2 citroner, saften av
  • 2 dl olivolja
  • 1 1/2 dl vitt vin
  • 2 kvistar rosmarin
  • 2 kvistar timjan
  • 3-4 tomater, skivade
  • 2 gula lökar, skivade
  • salt
  • Svartpeppar

Gör så här

  • Sätt ugnen på 160°


    Skölj köttet och torka av det med papper.


    Häll hälften av citronsaften över köttet och lägg det i en stor ugnsform.


    Skala och skölj potatisen. Skär varje potatis i två eller fyra delar beroende på storlek.


    Lägg bitarna bland köttet.


    Lägg sedan i den skivade vitlöken, gul lök, kronärtskockor, salt, peppar, rosmarin, timjan, olivolja, vin, vatten och resten av citronsaften.


    Rör om ordentligt så att allt blandas och lägg till sist över de skivade tomaterna.


    Täck formen med en bit aluminiumfolie och ugnsbaka i 1 ½ h timme.


    Ta sedan bort aluminiumfolien och ugnsbaka i ytterligare ca 45 minuter, tills allt fått lite färg.


    Servera med en god sallad, oliver, feta och peperoni.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept