• en
  • sv

Hitta Måltid

Ingredienser

  • Fetaost
  • Grillad Paprika
  • Grilloumi
  • Halloumi
  • Kapris

Visa alla

Matsökaren

  • Dessert
  • Fiskrätter
  • Förrätter
  • Grillat
  • Kötträtter

Visa alla

close

Select more choices

Ingredienser

  • 1 1/2 kg kyckling i bitar
  • 1 kg frysta ärter
  • 6-8 små potatisar, skalade
  • 1 dl olivolja
  • 1 burk kronärtskockor, bottnar
  • 5 - 6 färska tomater eller 500 g krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 5 dl tomatjuice
  • 1 stor gul lök, finhackad
  • 1 tsk socker
  • ca 1 l varmt vatten
  • Persilja, finhackad
  • Salt & peppar

Gör så här

  • Värm olivolja i en stor kastrull och bryn kycklingbitarna tills de har fått fin färg. Låt sedan löken fräsa med tills den är mjuk.  Tillsätt tomater, tomatjuice, tomatpuré, socker, salt och peppar. Slå i varmt vatten i kastrullen så att det täcker köttet och låt koka i ca 20 minuter.


    Lägg sedan i de hela potatisarna och ärterna och fyll på med varm vatten om det behövs. Låt sjuda i ytterligare 30 minuter. Tillsätt kronärtskockorna när 10 minuter återstår av koktiden och låt allt sjuda tills såsen har tjocknat.

    Servera kycklinggrytan varm tillsammans med kokt ris.

     


    KALI OREXI!

    Tillagningstid 1 timme 30 minuter


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att klicka på acceptera cookies godkänner du att vi använder dem. Så använder vi cookies.