Hitta Måltid

Hummus

    Visa alla

    Ingredienser

    • Snällost
    • Tzatziki
    • Grilloumi
    • Soltorkade Tomater
    • Grillad Paprika

    Visa alla

    Matsökaren

    • Snällost
    • Dessert
    • Pajer
    • Kötträtter
    • Fiskrätter

    Visa alla

    close

    Select more choices

    Kryddstekt kyckling med sommarsallad

    Se mer:  

    Kryddpepparn kommer verkligen till sin rätt här ihop med fänkål och dill. Salladen är ren och skär sommar på en tallrik.

     

      Ingredienser

      • 3–4 kycklingfiléer (totalt 800 g)
      • 1 msk kryddpeppar
      • 1 msk fänkålsfrö
      • 1 msk torkad oregano
      • 3 krm salt
      • 2 vitlöksklyftor
      • SALLAD
      • 1 pkt fetaost, à 150 g Fontana
      • 3 avokados
      • 2 gröna paprikor
      • ½ gurka
      • 2 dl finhackad dill
      • 1 citron saften
      • Extra virgin olivolja Fontana till stekning

      Gör så här

      • Blanda kryddpeppar, oregano, fänkål och salt och gnid in kycklingen med kryddblandningen. Lägg kycklingen mellan två bakplåtspapper och banka ut filéerna till 1 ½ cm tjocka bitar. Man kan använda en kavel eller köttklubba.


        Hetta upp en stekpanna och stek kycklingen på hög värme i olja med vitlöken i pannan. Stek cirka 3 minuter på varje sida.


        Skär paprika, avokado, gurka och fetaost i små tärningar och lägg i en skål. Pressa över citronsaft och addera dillen. Blanda om väl.

        Servera den nystekta kycklingen med salladen.


      • Dela detta recept

      Recensioner och kommentarer

      Betygsätt detta recept