• en
  • sv

Hitta Måltid

Ingredienser

  • Fetaost
  • Grillad Paprika
  • Grilloumi
  • Halloumi
  • Kapris

Visa alla

Matsökaren

  • Dessert
  • Fiskrätter
  • Förrätter
  • Grillat
  • Kötträtter

Visa alla

close

Select more choices

Kryddstekt kyckling med sommarsallad

Se mer:  

Kryddpepparn kommer verkligen till sin rätt här ihop med fänkål och dill. Salladen är ren och skär sommar på en tallrik.

 

Ingredienser

  • 3–4 kycklingfiléer (totalt 800 g)
  • 1 msk kryddpeppar
  • 1 msk fänkålsfrö
  • 1 msk torkad oregano
  • 3 krm salt
  • 2 vitlöksklyftor
  • SALLAD
  • 1 pkt fetaost, à 150 g Fontana
  • 3 avokados
  • 2 gröna paprikor
  • ½ gurka
  • 2 dl finhackad dill
  • 1 citron saften
  • Extra virgin olivolja Fontana till stekning

Gör så här

  • Blanda kryddpeppar, oregano, fänkål och salt och gnid in kycklingen med kryddblandningen. Lägg kycklingen mellan två bakplåtspapper och banka ut filéerna till 1 ½ cm tjocka bitar. Man kan använda en kavel eller köttklubba.


    Hetta upp en stekpanna och stek kycklingen på hög värme i olja med vitlöken i pannan. Stek cirka 3 minuter på varje sida.


    Skär paprika, avokado, gurka och fetaost i små tärningar och lägg i en skål. Pressa över citronsaft och addera dillen. Blanda om väl.

    Servera den nystekta kycklingen med salladen.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att klicka på acceptera cookies godkänner du att vi använder dem. Så använder vi cookies.