Kourabiedes – Smörkakor med mandel

  • Portioner: 30 - 35 personer

Ingredienser

  • 300 g smör
  • 2 dl florsocker
  • 2 äggulor
  • 1 msk konjak
  • 8 1/3 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 2 1/4 dl mald mandel
  • Rulla i:
  • 3 1/2 dl florsocker

Gör så här

  • Sätt ugnen på 160° varmluft. Vispa smör och florsocker i mixer tills det får en luftig konsi-stens. Tillsätt äggulor och konjak under fort-satt vispning.


    Blanda ihop mjöl, vaniljsocker, bakpulver, bikarbonat och mandel. Tillsätt detta och fortsätt arbeta degen på låg hastig-het tills degen är fast men ändå mjuk. 


    Forma degen till runda eller avlånga kakor. Lägg dem på bakplåtspapper på en plåt. Grädda i ca 25-3o minuter. Ta ut och låt svalna och rulla i florsocker. Förvara kakorna i en tätt-slutande burk.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept