Koulourakia – Sesamfrökakor
- Portioner: 70 personer
Ingredienser
- 250 g smör
- 3 1/4 dl florsocker
- 2 ägg
- Rivet skal av 1 apelsin
- 1/2 dl pressad apelsinsaft
- 10 dl vetemjöl
- 1/2 tsk bikarbonat
- 1 1/2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- Pensling:
- 1 ägg
- 2 msk mjölk sesamfrön
Gör så här
Sätt ugnen på 180°. Vispa smör och florsocker luftigt i mixer. Tillsätt äggen, ett i taget, och sedan rivet apelsinskal och apelsinsaft.
Blanda ihop mjöl, bikarbonat, bakpulver och vaniljsocker och tillsätt lite i taget under Låg hastighet. Knåda degen lätt. Ta lite av degen och rulla till en avlång rulle.
Skär rullen i 6 cm långa bitar och vrid den till snurrur eller runda kakor. Lägg dem på ett smort bakplåtspapper på en plåt och pensla med ägg uppvispat med mjölk. Strö över lite minuter sesamfrön. Grädda kakorna i 15-20 minuter eller tills de är gyllenbruna.
- Dela detta recept
Du kanske också gillar
-
Saffranskaka med fetaostfrosting
-
Kringlor från Thessaloniki
-
Filodegsrulle med vaniljkräm
-
Kataifirullar
-
Kourabiedes – Smörkakor med mandel
-
Valnötskaka med apelsinsmak (vegansk)
-
Saftig apelsinkaka med olivolja
-
Mandel och dadelkaka med fetaostfrosting och honung
-
Grekiska mandelmusslor med fetaost och hjortron
-
Festbröd med oliver, Halloumi och soltorkade tomater
-
Snäll & saftig saffranskaka

Recensioner och kommentarer
Betygsätt detta recept