Köttbullar i tomatsås – Keftedes me saltsa

Ingredienser

  • Köttbullar
  • 400 g köttfärs
  • 400 g fläskfärs
  • 2 gula lökar, finhackade
  • 3 vitlöksklyftor, krossade
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 dl persilja, finhackad
  • 1 dl ströbröd
  • 2 ägg vetemjöl
  • Olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Tomatsås
  • 6–8 tomater, rivna
  • 1 liten gul lök, riven
  • 1 vitlöksklyfta, krossad
  • 1 tsk socker
  • 1 dl vitt vin
  • 4 msk olivolja
  • 1 bit kanel
  • Salt
  • Svartpeppar

Gör så här

  • Köttbullar: 

    Lägg köttfärs, lök, vitlök, spis- kummin, persilja, salt, peppar, ströbröd och ägg i en skål.


    Blanda ingredienserna noga med händerna och låt stå i 30 minuter i kylskåpet.


    Ta sedan ut färsen ur kylen och forma till 4–5 cm avlånga köttbullar.


    Vänd köttbullarna i vetemjöl och stek dem i rikligt med olja.
    Vänd dem då och då.


    Sätt ugnen på 180°.


    Tomatsås:
    Lägg de rivna tomaterna och löken i en liten kastrull och tillsätt vitlök, socker, vitt vin, olivolja, kanel, salt och peppar och rör om.


    Låt såsen koka upp, sänk sedan värmen och låt sjuda i 10–15 minuter.


    Lägg upp köttbullarna i rader i en ugnsform och häll över tomatsåsen.


    Baka i ugnen i 5–10 minuter.


    Garnera med persilja och servera dem varma med ris eller potatismos – eller som de är.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept