Påminner om falafel och är så gott att äta precis som de är både varma och kalla och med alla möjliga tillbehör.

Ingredienser

  • 1 burk kokta kikärtor á 380 g
  • 1 frp Fontana Halloumi Original
  • 2 msk tahini
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 ägg
  • 2 tsk spiskummin
  • ½ tsk cayennpeppar
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl hackad gräslök
  • Olivolja till stekning, Fontana Original Extra Virgin Olivolja

Gör så här

  • Häll av bönorna och skölj dom i kallt vatten.


    Riv halloumin fint.


    Lägg kikärtor, halloumi, tahini, vitlök, ägg och kryddor i en matberedare.


    Mixa till en smet.


    Hetta upp en stekpanna och häll i generöst med olivolja.


    Forma smeten till små bullar.


    Stek på medelhög värme i ca 10 minuter, vänd då och då.


    Servera med tsatsiki, sallad och gärna ris eller klyftpotatis


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept