Kikärtsbullar
Påminner om falafel och är så gott att äta precis som de är både varma och kalla och med alla möjliga tillbehör.
Ingredienser
- 1 burk kokta kikärtor á 380 g
- 1 frp Fontana Halloumi Original
- 2 msk tahini
- 1 vitlöksklyfta
- 1 ägg
- 2 tsk spiskummin
- ½ tsk cayennpeppar
- 1 dl hackad persilja
- 1 dl hackad gräslök
- Olivolja till stekning, Fontana Original Extra Virgin Olivolja
Gör så här
Häll av bönorna och skölj dom i kallt vatten.
Riv halloumin fint.
Lägg kikärtor, halloumi, tahini, vitlök, ägg och kryddor i en matberedare.
Mixa till en smet.
Hetta upp en stekpanna och häll i generöst med olivolja.
Forma smeten till små bullar.
Stek på medelhög värme i ca 10 minuter, vänd då och då.
Servera med tsatsiki, sallad och gärna ris eller klyftpotatis
- Dela detta recept
Du kanske också gillar

Recensioner och kommentarer
Betygsätt detta recept