Hitta Måltid

Hummus

Visa alla

Ingredienser

  • Snällost
  • Tzatziki
  • Grilloumi
  • Soltorkade Tomater
  • Grillad Paprika

Visa alla

Matsökaren

  • Snällost
  • Dessert
  • Pajer
  • Kötträtter
  • Fiskrätter

Visa alla

close

Select more choices

Karamelliserad lök och fetaostpaj

Ingredienser

    125 g kallt smör3 dl vetemjöl2 krm salt2 msk kallt vattenFyllning:2 st stora gula lökar3 msk smör4 msk strösocker100 g Fontana fetaost3 dl creme fraiche3 st ägg2 msk färsk finhackad persiljaSalt och vitpeppar

Gör så här

  • Den här pajen kan lagas två dagar i förväg och serveras antingen kall eller ljummen.


    Passar perfekt som ett vegetariskt alternativ på julbordet eller till adventsmyset. // Jennie Benjaminsson – Kalasgott.com


    Pajskal:


    1. Sätt ugnen på 200 grader.

    2. Nyp ihop smör, mjöl, salt och vatten till en slät och fin pajdeg.


    3. Tryck ut pajdegen i en pajform och nagga pajskalet. Täck kanter och botten med aluminiumfolie.


    4. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 15 minuter.


    Fyllning:


    1. Skala och skär de gula lökarna i fina runda ringar.

    2. Smält smör och socker i en stekpanna och låt det sjuda till en karamell.


    3. Lägg lökringarna i karamellen och låt de brynas ca 2 minuter på båda sidor.


    4. Smula sönder fetaosten och rör ihop tillsammans med creme fraiche, ägg och finhackad persilja.


    5. Smaka av äggstanningen med salt och vitpeppar.


    6. Häll fyllingen i pajskalet och toppa med de karamelliserade lökringarna.


    7. Grädda pajen i mitten av ugnen i 200 grader, ca 35 minuter.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept