Hitta Måltid

Hummus

    Visa alla

    Ingredienser

    • Snällost
    • Tzatziki
    • Grilloumi
    • Soltorkade Tomater
    • Grillad Paprika

    Visa alla

    Matsökaren

    • Snällost
    • Dessert
    • Pajer
    • Kötträtter
    • Fiskrätter

    Visa alla

    close

    Select more choices

    Ingredienser

      125 g kallt smör3 dl vetemjöl2 krm salt2 msk kallt vatten<strong>Fyllning:</strong>2 st stora gula lökar3 msk smör4 msk strösocker100 g Fontana fetaost3 dl creme fraiche3 st ägg2 msk färsk finhackad persiljaSalt och vitpeppar

    Gör så här

    • Den här pajen kan lagas två dagar i förväg och serveras antingen kall eller ljummen.


      Passar perfekt som ett vegetariskt alternativ på julbordet eller till adventsmyset. // Jennie Benjaminsson – Kalasgott.com


      Pajskal:


      1. Sätt ugnen på 200 grader.

      2. Nyp ihop smör, mjöl, salt och vatten till en slät och fin pajdeg.


      3. Tryck ut pajdegen i en pajform och nagga pajskalet. Täck kanter och botten med aluminiumfolie.


      4. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 15 minuter.


      Fyllning:


      1. Skala och skär de gula lökarna i fina runda ringar.

      2. Smält smör och socker i en stekpanna och låt det sjuda till en karamell.


      3. Lägg lökringarna i karamellen och låt de brynas ca 2 minuter på båda sidor.


      4. Smula sönder fetaosten och rör ihop tillsammans med creme fraiche, ägg och finhackad persilja.


      5. Smaka av äggstanningen med salt och vitpeppar.


      6. Häll fyllingen i pajskalet och toppa med de karamelliserade lökringarna.


      7. Grädda pajen i mitten av ugnen i 200 grader, ca 35 minuter.


    • Dela detta recept

    Recensioner och kommentarer

    Betygsätt detta recept