Hitta Måltid

Hummus

Visa alla

Ingredienser

  • Snällost
  • Tzatziki
  • Grilloumi
  • Soltorkade Tomater
  • Grillad Paprika

Visa alla

Matsökaren

  • Snällost
  • Dessert
  • Pajer
  • Kötträtter
  • Fiskrätter

Visa alla

close

Select more choices

Julmoussaka

Här har vi korsat den klassiska moussakan tillsammans med julkänsla samt inspirerats av Janssonsfrestelse med stavar av potatis och aubergine.

  • Portioner: 4-6 personer

Ingredienser

  • 1 aubergine
  • 6 potatisar fasta
  • 500 g lammfärs
  • 1 msk oregano
  • 1 msk lökpulver
  • 1 tsk salt till aubergine
  • 1 frp Fontana Kalamonoliver 290 g urkärnade avrunna
  • Sås
  • 1 msk smör
  • 2 tsk maizena majsstärkelse
  • 2 dl mjölk
  • 1 nypa riven muskotnöt
  • 1 nypa salt
  • 1 pkt Fontana Halloumi Original, 200 g
  • ½ Fontana Frixos Finest Graviera

Gör så här

  • Skär aubergine i stavar och salta lätt, låt stå och dra.
    Sätt ugnen på 225 grader.


    Blanda lammfärs med oregano, salt, lökpulver och oliver. Lägg färsen i botten på en ugnssäker form.


    Skär potatisen i stavar och torka bort överflödig vätska från aubergine och lägg detta ovanpå färsen.


    Baka i ugn i 20 minuter medan du gör såsen:
    Smält smöret i en kastrull med maizena. Häll i mjölk, salt, peppar och muskot. Låt småkoka tills det tjocknar. Ta av från värmen och rör ner riven halloumi.


    Ta ut moussaka-formen och häll över såsen samt strö över riven Graviera.


    Baka moussakan ytterligare 15–20 minuter så den får fin färg och är genomgräddad. Servera gärna med en härlig sallad och en klick tzatziki.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept