Hitta Måltid

Hummus

    Visa alla

    Ingredienser

    • Snällost
    • Tzatziki
    • Grilloumi
    • Soltorkade Tomater
    • Grillad Paprika

    Visa alla

    Matsökaren

    • Snällost
    • Dessert
    • Pajer
    • Kötträtter
    • Fiskrätter

    Visa alla

    close

    Select more choices

    Fontana #snällost – Färskostbollar rullade i choklad och nötter

    Fontana #snällost är en typ av färskost som produceras på Cypern där den är mer känd som Anari. Den passar utmärkt tillsammans med färska bär och honung eller i bakning och matlagning. Många liknar osten vid den italienska färskosten ricotta och användningsområdena är desamma.

      Ingredienser

      • 400 g Fontana #snällost Anari (smulad)
      • 6 st. torkade aprikoser
      • 6 st. torkade fikon
      • 1/2 tsk kanel
      • 1 dl hackad mandel
      • Till att rulla kulorna i:
      • 1 dl hackad mandel till att rulla
      • 50 g mörk choklad
      • Rivet apelsinskal till dekoration

      Gör så här

      • Mixa de torkade frukterna i en matberedare och smula ned Fontana #snällost, kanel och hackad mandel i en skål. Blanda ihop allt till en smet.

         


        Rulla blandningen till små bollar och rulla hälften i hackad mandel och resterande hälften i mörk choklad.


        Ställ in färskostbollarna i kylskåp ca. 1 timme innan servering. Lägg upp i en fin skål och dekorera med rivet apelsinskal.


      • Dela detta recept

      Recensioner och kommentarer

      Betygsätt detta recept