Hitta Måltid

Hummus

    Visa alla

    Ingredienser

    • Snällost
    • Tzatziki
    • Grilloumi
    • Soltorkade Tomater
    • Grillad Paprika

    Visa alla

    Matsökaren

    • Snällost
    • Dessert
    • Pajer
    • Kötträtter
    • Fiskrätter

    Visa alla

    close

    Select more choices

    Fontana #snällost – Färskostbollar rullade i dill och rosépeppar

    Fontana #snällost är en typ av färskost som produceras på Cypern där den är mer känd som Anari. Den passar utmärkt tillsammans med färska bär och honung eller i bakning och matlagning. Många liknar osten vid den italienska färskosten ricotta och användningsområdena är desamma.

      Ingredienser

      • 200 g Fontana #snällost (smulad)
      • 100 g Feta Ekologisk KRAV
      • 8 st basilikablad
      • 2 msk olivolja
      • Salt
      • Rosépeppar
      • Dill eller annan färsk krydda att rulla bollarna i

      Gör så här

      • Smula ned Fontana #snällost, fetaost, basillika, olivolja med en nypa salt & en del av rosépepparn i en skål. Blanda väl och rulla små bollar av blandningen.

         


        Rulla sedan hälften av bollarna i enbart dill och andra hälften i en blandning av dill och rosépeppar. Det går även utmärkt att byta ut dillen till någon annan färsk ört.


        Ställ sedan in färskostbollarna i kylskåp ca. 1 timme innan servering.

        Servera som drinktilltugg eller till ostbrickan.


      • Dela detta recept

      Recensioner och kommentarer

      Betygsätt detta recept