Hitta Måltid

Hummus

Visa alla

Ingredienser

  • Snällost
  • Tzatziki
  • Grilloumi
  • Soltorkade Tomater
  • Grillad Paprika

Visa alla

Matsökaren

  • Snällost
  • Dessert
  • Pajer
  • Kötträtter
  • Fiskrätter

Visa alla

close

Select more choices

Jul-halloumi, vegetarisk “julskinka”

När vi först skulle sa att vi skulle göra en ”julskinka”-halloumi trodde först alla att vi var galna. Men så testade vi och det blev så gott med den söta senapsgriljeringen tillsammans med den salta halloumin. Den här ”julskinkan” hamnar på vårt julbord! Jul-Halloumi, julskinkans vegetariska kompis*, ett perfekt vegetariskt komplement till julskinkan. *Laktovegetarisk

Ingredienser

  • 1 frp Fontana Halloumi Original, 750 g
  • 1 ägg
  • 2 msk grov skånsk senap
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 dl ströbröd

Gör så här

  • Sätt ugnen på 150 grader. Lägg halloumin på ett bakplåtspapper på en plåt. Baka i 30 minuter.


    Ta ut halloumin och höj värmen till 225 grader. Bland ägg och senap. Pensla halloumin med blandningen och strö på ströbröd.


    Baka i ytterligare 10 minuter så griljeringen får fin färg. Ta ut och skiva upp serveras varm. Förslagsvis på knäckebröd med senap.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept