Hitta Måltid

Hummus

Visa alla

Ingredienser

  • Snällost
  • Tzatziki
  • Grilloumi
  • Soltorkade Tomater
  • Grillad Paprika

Visa alla

Matsökaren

  • Snällost
  • Dessert
  • Pajer
  • Kötträtter
  • Fiskrätter

Visa alla

close

Select more choices

Höstpersikor med ljunghonung, pinjefrön och grekisk yoghurt

Ingredienser

  • 4 st persikor
  • 2 msk flytande ljunghonung (går också med akaciahonung eller lönnsirap)
  • 6 tsk pinjefrön
  • 4 msk Fontana Äkta Grekisk yoghurt (finns även som laktosfri)

Gör så här

  • På hösten är persikorna som finast. Har man ett persikoträd här i Sverige blir de nästan overkligt söta då den första kylan kommer. Köper man persikor i handeln, se till att de är ordentligt röda och har mjukt kött.


    Recept till 4 pers.


    Börja med att rosta pinjefröna i en torr stekpanna på medelhög värme tills de får fin färg. Rör om hela tiden, för att undvika att de bränns.


    Dela persikorna och avlägsna kärnorna. Skär dem i klyftor. Lägg upp dem på ett fat eller i skål och ringla över honungen. Klicka över yoghurt på varje portion.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept