Hamburgare toppad med halloumi och tzatziki

Ingredienser

  • INGREDIENSER TILL 8 HAMBURGARE
  • 800 g nötfärs
  • 1 st finhackad gul lök
  • 2 st ägg
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0,5 dl kolsyrat vatten
  • 2 msk färsk eller torkad timjan
  • 1 msk köttbuljong
  • 3 msk ströbröd
  • 2 dl grädde eller mjölk
  • salt och peppar
  • Fontana Olivolja Original Extra Virgin (till stekning)
  • TILL SERVERING
  • 2 pkt Fontana MAX Halloumiburgare
  • 8 st hamburgerbröd
  • 1 frp Fontana Tzatziki
  • Romansallad
  • Skivade tomater
  • 1st rödlök, tunt skivad
  • eventuellt cornichoner, kalamon- och halkidikioliver

Gör så här

  • Finhacka löken och blanda ihop med ägg, grädde, vatten, ströbröd, senap och kryddor och låt svälla ett par minuter. Rör ned köttfärsen och forma smeten till 8 stycken jämnstora hamburgare.


    Hetta upp en stekpanna med lite olivolja eller tänd grillen. Stek eller grilla hamburgarna cirka 3–4 min på varje sida tills de fått n färg och blivit genomstekta.


    Lägg hamburgarna åt sidan och stek eller grilla halloumiburgarna. Montera sedan ihop hamburgaren genom att lägga en hamburgare och en halloumiburgare på varje bröd, toppa med tomat, tunna skivor rödlök, sallad och en klick tzatziki.


    Trä gärna cornichoner, kärnfria Kalamon- och Halkidiki-oliver på ett bambuspett och stick det genom bröden och burgarna så att de håller ihop vid servering.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept