Hitta Måltid

Hummus

    Visa alla

    Ingredienser

    • Snällost
    • Tzatziki
    • Grilloumi
    • Soltorkade Tomater
    • Grillad Paprika

    Visa alla

    Matsökaren

    • Snällost
    • Dessert
    • Pajer
    • Kötträtter
    • Fiskrätter

    Visa alla

    close

    Select more choices

    Mustig gryta att värma sig med. Halloumin kan stekas innan den läggs i grytan, men jag tycker det är godast att inte göra det.

      Ingredienser

      • INGREDIENSER TILL 4 PORTIONER
      • 2 msk smör
      • 1 st gul lök
      • 2 st morötter
      • 2 st vitlöksklyftor
      • 2 msk tomatpuré
      • 1 msk ketchup
      • 2 msk Fontana Bruschetta soltorkad tomat
      • 2 burkar krossade tomater
      • 1 dl vispgrädde
      • 1 dl vatten
      • 1 grönsaksbuljongtärning
      • 1 dl röda linser
      • 2 krm vitpeppar
      • 1 tsk tabasco
      • 2 pkt Fontana Halloumi original 200 g
      • Kokt potatis till servering

      Gör så här

      • Skala och hacka morötter, lök och vitlök i småbitar. Fräs i smör tills löken är genomskinlig.
        Tillsätt tomatpuré och ketchup och fräs i ytterligare en halv minut. Tillsätt bruschetta, krossade tomater, grädde, vatten, buljong, linser, peppar och salt. Koka tills linserna är mjuka, ca 10 minuter. Rör då och då och späd eventuellt med lite extra vatten.


        Skär halloumin i stavar och lägg i tomat och linssåsen, koka i 5 minuter, så allt blir varmt och halloumin blir mjuk. Smaka av med salt & peppar. Servera med kokt potatis.


      • Dela detta recept

      Recensioner och kommentarer

      Betygsätt detta recept