Halloumigryta med linser
Mustig gryta att värma sig med. Halloumin kan stekas innan den läggs i grytan, men jag tycker det är godast att inte göra det.
Ingredienser
- INGREDIENSER TILL 4 PORTIONER
- 2 msk smör
- 1 st gul lök
- 2 st morötter
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 msk tomatpuré
- 1 msk ketchup
- 2 msk Fontana Bruschetta soltorkad tomat
- 2 burkar krossade tomater
- 1 dl vispgrädde
- 1 dl vatten
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1 dl röda linser
- 2 krm vitpeppar
- 1 tsk tabasco
- 2 pkt Fontana Halloumi original 200 g
- Kokt potatis till servering
Gör så här
Skala och hacka morötter, lök och vitlök i småbitar. Fräs i smör tills löken är genomskinlig.
Tillsätt tomatpuré och ketchup och fräs i ytterligare en halv minut. Tillsätt bruschetta, krossade tomater, grädde, vatten, buljong, linser, peppar och salt. Koka tills linserna är mjuka, ca 10 minuter. Rör då och då och späd eventuellt med lite extra vatten.Skär halloumin i stavar och lägg i tomat och linssåsen, koka i 5 minuter, så allt blir varmt och halloumin blir mjuk. Smaka av med salt & peppar. Servera med kokt potatis.
- Dela detta recept
Du kanske också gillar
-
Vinmarinerade revbensspjäll
-
Kringlor från Thessaloniki
-
Fyllda auberginer
-
Kåldolmar i ägg- och citronsås
-
Vattenmelon med Tärnad Grilloumi
-
Grekisk potatis med Htipiti
-
Peperoni och oliver på grillen
-
Vispad feta med honung
-
Frusna yoghurtkuber
-
Marinad till grillat kött och fisk
-
Auberginer med lök och feta
-
Halloumispett

Recensioner och kommentarer
Betygsätt detta recept