Hitta Måltid

Hummus

Visa alla

Ingredienser

  • Snällost
  • Tzatziki
  • Grilloumi
  • Soltorkade Tomater
  • Grillad Paprika

Visa alla

Matsökaren

  • Snällost
  • Dessert
  • Pajer
  • Kötträtter
  • Fiskrätter

Visa alla

close

Select more choices

Ingredienser

  • 1 paket äggnudlar (bandspagetti som vi kallar det)
  • 500 g skalade räkor
  • 1 röd paprika
  • 1 näve socker ärtor
  • 1,5 dl Fontana olivolja original
  • 1 förp Fontana fetaost
  • 15 st Fontana Kalamonoliver
  • Vitlök
  • Saffran ett kuvert
  • Salt och peppar
  • Ruccolasallad

Gör så här

  • Koka nudlarna i lättsaltat vatten. Medan pastan kokar marineras de skalade räkorna i olivolja, finhackade vitlöksklyftor, peppar och salt och en fint tärnad paprika. Blanda därefter även ned sockerärtor och oliver. Den färdigkokta pastan blandas med saffranet. Lägg ut en bädd av ruccola på ett stort fat och lägg pastan ovan den. Fördela räkblandningen på pastan och smula stora bitar av fetaost över.


    Servera gärna ett gott bröd och ett glas vitt vin till…


    Ett snabbt och enkelt recept som inte ger avkall på smak och njutning.


    Vinnare av Fontanas månadstävling, Maj 2006.
    Insänt av: Anna Andersson


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept