Grönkålschips med Saganaki

Ingredienser

  • 1 st grönkålshuvud
  • 2 msk olivolja
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar
  • Ev. 10 st klyftor vitlök
  • 3 st Fontana Saganaki
  • Saften av en halv citron

Gör så här

  • Recept för 6 pers.


    Sätt ugnen på 200°C.


    Ansa bort den grova märgen på kålbladen och dela dem i lagom bitar. Vänd runt dem i oljan, och om du vill, pressad vitlök. Krydda med salt och peppar och rosta i ugn 8-10 min. Se till att bladen inte bränns.


    Stek Saganaki-ostarna i stekpanna, ca 2 min på varje sida. Vänd bara en gång.


    Dela ostarna och pressa ev. över citronsaft. Servera med en handfull chips till varje portion, som förrätt eller snacks. Grönkålschipsen passar även bra till både kött och fisk, som tillbehör.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept