Grilloumibowl med Quinoa

  • Portioner: 4 portioner personer

Ingredienser

  • 400 g Fontana Svensk Grilloumi®
  • 1 dl bulgur
  • 1 dl quinoa
  • 2 citroner
  • 2 msk Fontana Extra Virgin Olivolja
  • 1 knippe salladslök, finhackad
  • 250 g körsbärstomater, halverade
  • 1 knippe bladpersilja, finhackad
  • ½ knippe färsk mynta, finhackade blad
  • 2 små zucchini
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • Strösocker
  • Fontana ONE olivolja
  • Fontana Hummus

Gör så här

  • Koka quinoa och bulgur enligt anvisningen på förpackningen. Koka dem gärna tillsammans, men tänk på att de har olika koktid. Häll bort överflödigt vatten och låt dem ånga av.


    Pressa saften ur citronerna och blanda med olivolja, salt, peppar och en nypa socker. Blanda ner salladslök, tomat, persilja och mynta. Blanda tomat- och örtblandningen med bulgur och quinoa.


    Skär Grilloumi och zucchini i stavar. Hetta upp en stekpanna och stek dem i olivolja.


    Varva ingredienserna i fyra rymliga skålar. Toppa med flingsalt, svartpeppar, en skvätt olivolja och en rejäl klick hummus.


    Tips! Koka gärna bulgur och quinoa i grönsaksbuljong för mer smak. Du kan också rosta quinoa lätt innan du kokar den.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept