Grilloumi Bao Buns

  • Portioner: 4 portioner personer

Ingredienser

  • 400 g Fontana Svensk Grilloumi®
  • 12–16 baobröd
  • Fontana ONE olivolja till stekning
  • Hoisinsvamp:
  • 250 g ostronskivling
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 msk hoisinsås
  • 1 tsk japansk soja
  • Fontana ONE olivolja till stekning
  • Picklad gurka:
  • 1 gurka, tunt skivad
  • 3 msk risvinäger
  • 2 msk strösocker
  • Tillbehör:
  • 2 hjärtsallatshuvuden
  • 10 cm rättika eller 1 stor morot
  • 1 dl salta jordnötter, grovhackade
  • 2 dl majonnäs
  • 1 msk srirachasås eller 2 msk gochujangpasta

Gör så här

  • Picklad gurka: Blanda vinäger och socker och häll över gurkan. Låt stå minst 30 minuter. Rör om någon gång under tiden.


    Tillbehör: Dela sallatsbladen och lägg dem i iskallt vatten så att de blir krispiga. Skala rättikan/moroten och skär den i tunna strimlor. Lägg även dem i iskallt vatten. Blanda majonnäs och srirachasås eller gochujangpasta.


    Hoisinsvamp: Dra svampen i bitar. Stek svampen krispig i olja ca 10 minuter. Tillsätt vitlöken och fräs lite tills den mjuknar. Häll på hoisinsås, soja och någon matsked vatten. Låt koka ihop. Svampen är godast ljummen så varmhåll den till servering.


    Servering: Torka av Grilloumin och stek eller grilla den runt om tills den fått färg. Skär i skivor. Ånga baobröden enligt anvisning på förpackningen. Ta upp sallaten och grönsakerna ur vattnet och torka dem torra. Lägg tillbehören i skålar och låt var och en fylla sin egen bao.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept