Grillade räkor med currykryddad prosciutto

Ingredienser

    16 räkor0.5 dl torrt vitt vin1 tsk currySalt och peppar8 skivor prosciutto2-3 msk olivolja4 st vårlök

Gör så här

  • 1. Dela prosciutton på hälften. Krydda med curry och låt stå i ca 10 minuter.


    2. Skala räkor. Marinera i olivolja, vin, salt och peppar i ca 10 minuter.


    3. Linda prosciutton runt räkorna.


    4. Skär blasten till vårlöken i lagom stora bitar, ca 5 cm (ungefär lika stora som tigerräkorna).


    5. Trä räkor och vårlök om vartannat på spett, 4 per styck.


    6. Grilla spetten tills räkorna är rosa, i ca 3-4 minuter per sida.


    7. Strö över salt och peppar. Servera som förrätt.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept