Grillad spetskål med Fetaost och pinjenötter

  • Tillagningstid: 60 mins
  • Portioner: 4 personer

Ingredienser

  • 1 spetskålshuvud
  • 1 dl Fontana Extra Virgin Olivolja Originalet
  • 2 skalade vitlöksklyftor
  • 1 dl rostade pinjenötter
  • 2 msk flingsalt
  • Nymalen svartpeppar efter smak
  • 2 paket Fontana Feta Originalet

Gör så här

  • Ta bort det yttersta lagret på kålen om det behövs, men låt roten sitta kvar.


    Dela kålhuvudet i fyra delar. Mixa olivoljan med vitlöken och gnid in kålen runt om. Salta och peppra ordentligt grilla under lock i ca 15-20 minuter tills den är lagom mjuk. Den blir godast om den får behålla lite tuggmotstånd.


    Lägg upp på fat och strö över smulad Fetaost och pinjenötter.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept