Grillad sheftaliakorv

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
More Cypriotiskt Dishes: (47)

Ingredienser

  • 400 g nötfärs
  • 300 g fläsk- eller lammfärs
  • 3 gula lökar, rivna
  • 2 dl persilja, finhackad
  • 1/2 dl färsk mynta eller 2 tsk torkad
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk spiskummin
  • 2-4 msk ströbröd
  • 2 msk olivolja
  • 1–2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 paket bukhinna av lamm
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Servering
  • 3 tomater, tärnade
  • Persilja, finhackad
  • Rödlök, skivad
  • Pitabröd
  • Tzatziki
  • 2 citroner

Gör så här

  • Blanda alla ingredienser väl och låt färgblandningen stå i ungefär 1 timme.


    Lägg bukhinnan i ljummet vatten tills den mjukar.


    Skär hinnan i bitar, 10 x 10 cm, och lägg en matsked av den färdiga blandningen på varje ruta.


    Rulla ihop med kanterna invikta


    Trä upp ruladerna en och en på spett, eller på ett dubbelspätt.


    Grilla på medelstark värme.


    Se till att spetten inte hamnar i öppen eld om du grillar utomhus.


    Vänd spetten varannan minut tills de är gyllenbruna.


    Servera färsrulladerna med pitabröd, tomater, lök, persilja, tzatziki och några droppar citronsaft.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept