Grillad Seabream
Ingredienser
- 4 - 6 seabream
- 1 dl olivolja
- 1 citron, saften
- 1 dl färsk oregano & timjan
- salt & peppar
- Citronsås:
- 1 dl olivolja
- 1-2 citroner
- 2 vitlöksklyftor
- 1/2 dl persilja
Gör så här
Rensa och fjälla fiskarna och skölj dem väl. Skär skåror tvärs över fiskryggen.Blanda citronsaft, olivolja, oregano och timjan.Lägg fiskarna i en djup ungform och slå över marinaden. Låt dra i 30 minuter.
Grilla fiskarna på låg värme och pensla då och då med oljeblandningen, ca 10 min på varje sida, eller slå bort resterna av marinaden och ställ formen i ugnen i 180°C i 25 minuter.
Blanda alla ingredienserna till citronsåsen i en mixer till en slät sås.
Servera fisken tillsammans med citronsåsen och en god sallad tillsammans med ugnspotatis.
KALI OREXI!
Tillagningstid 1 timme 30 minuter
- Dela detta recept
Du kanske också gillar
-
Halloumiråraka med smulad feta
-
Langos
-
Fiskspett på medelhavsvis – souvlaki psariou
-
Lax bakad med smulad fetaost
-
Bakad lax med getost och dadlar
-
Black eye – bönor med seabream
-
Räkor med tomatsås och fetaost – Saganakix
-
Grillade sardiner
-
Stekt ansjovis
-
Grillad bläckfisk med citronsås
-
Bläckfisk med grönsaker och grilloumi

Recensioner och kommentarer
Betygsätt detta recept