Grillad Sea Bream med salsa

 

Ingredienser

  • 2-3 st sea bream, ca 500 gr rensad fisk
  • Fontana Olivolja Original Extra Virgin
  • 1 citron
  • havssalt
  • peppar
  • Salsa:
  • 1 paket plommontomater
  • 1 st fänkålsstånd
  • 1 st rödlök
  • 1 knippe gräslök
  • 1 st snackpaprika
  • 2 st paprikabitar från en burk Fontana Grillad Hel Paprika
  • 1 st färsk röd chili
  • 1 st klyfta vitlök
  • 1 msk strösocker
  • Fontana Olivolja Kalamata Extra Virgin
  • 2 msk citronsaft
  • peppar

Gör så här

  • Vad kan vara enklare än grillad, färsk fisk? Och vad kan vara godare till grillad fisk än en riktigt fräsch salsa? Bara att tända grillen…


    Meze-rätt till ca 10 pers. Varmrätt till 4 pers.


    Skölj fisken under rinnande vatten. Gnid den in- och utvändigt med en halv citron och sedan med havssalt. Låt den ligga 10 min.


    Droppa över lite olivolja och lägg fisken i ett grillhalster. Lägg det på grillen och vänd när skinnet börjar få färg och fenorna lätt släpper om du drar i dem. Detta tar ca 15 min.


    Salsa:

    Finhacka alla ingredienser. Blanda Fontana Kalamata olivolja (som är smakrik och lite pepprig) med citronsaft och peppar. Rör ner resterande ingredienser strax före servering, så inte grönsakerna förlorar sin spänst.


    Servering:

    Lägg upp fiskarna hela, men vik bort skinnet och kasta det. Häll salsan över fiskarna.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept