Hitta Måltid

Hummus

Visa alla

Ingredienser

  • Snällost
  • Tzatziki
  • Grilloumi
  • Soltorkade Tomater
  • Grillad Paprika

Visa alla

Matsökaren

  • Snällost
  • Dessert
  • Pajer
  • Kötträtter
  • Fiskrätter

Visa alla

close

Select more choices

Grekiska mandelmusslor med fetaost och hjortron

Det här receptet kräver en hushållsvåg men det är helt klart värt det, de ljuvliga mandelmusslorna är verkligen beroendeframkallade. Kombinationen med den salta fetaosten, söta hjortronsylten och krispiga mandelskalen är något av de godaste vi någonsin skapat. Har du ett familjerecept på mandelmusslor kan du givetvis använda det och bara ta receptet på fyllningen här nedan.

Ingredienser

  • 120 g mandelmjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 50 g socker
  • 115 g smör
  • 100 g maizena
  • 30 g majsmjöl
  • Fyllning
  • 1 pkt Fontana Feta Original
  • 100 g färskost, typ Philadelphia
  • 2 msk honung
  • Hjortronsylt att toppa med

Gör så här

  • Blanda samtliga ingredienser till en deg. Dela degen i 25 lika stora bitar. Rulla varje bit till en boll.


    Lägg bollen i en liten musselform eller likande och tryck ut den mot kanterna. Grädda i 200 grader i 7 minuter.


    Mosa ihop fetaost med färskost och honung till en smet. Fördela fetaostblandningen i mandelmusslorna. Toppa med en klick hjortronsylt och servera genast.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept