Hitta Måltid

Hummus

Visa alla

Ingredienser

  • Snällost
  • Tzatziki
  • Grilloumi
  • Soltorkade Tomater
  • Grillad Paprika

Visa alla

Matsökaren

  • Snällost
  • Dessert
  • Pajer
  • Kötträtter
  • Fiskrätter

Visa alla

close

Select more choices

Ingredienser

  • Pizzadeg
  • 2,5 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 1 tsk havssalt
  • 1 tsk strösocker
  • 0,5 dl Fontana Olivolja Orginal Extra Virgin
  • 200 g fullkornsdinkelmjöl
  • 200 g vetemjöl
  • 20 g vetemjöl till utbakning
  • Fyllning:
  • 300 g lammfärs
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl pizzasås
  • 1 liten rödlök
  • 400 g Fontana Grilloumi Original
  • 60 g Fontana Kalamon Urkärnade Oliver
  • 1 tsk torkad oregano
  • 40 g ruccola
  • Olja att steka i

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla ingredienser till en smidig deg, arbeta deg 8-10 minuter. Låt degen jäsa under en bakduk i 30 minuter.


    Stek under tiden lammfärsen i lite olivolja tillsamman med vitlöken (finhackade), salta och peppra. Skala och skiva rödlöken i tunna klyftor.


    Riv ett paket Grilloumi grovt och skär eller bryt det andra paketet i cm stora bitar.


    Dela upp degen i fyra bitar och forma till runda bullar på mjölat bakbord. Platta ut eller kavla till ½ cm tjocka bottnar. Bred ut tomatsåsen på bottnarna och fördela köttfärsen och osten över pizzorna.


    Grädda pizzorna i ca 15 minuter eller tills de fått en fin gyllenbrun färg. Strö över oliverna, oregano och ruccola, servera pizzorna med Fontanas tzatziki.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept