Hitta Måltid

Hummus

Visa alla

Ingredienser

  • Snällost
  • Tzatziki
  • Grilloumi
  • Soltorkade Tomater
  • Grillad Paprika

Visa alla

Matsökaren

  • Snällost
  • Dessert
  • Pajer
  • Kötträtter
  • Fiskrätter

Visa alla

close

Select more choices

Grekisk köttgryta med pilaffris

En grekisk köttgryta smaksatt med julens kryddor. Perfekt för julmiddagen med stora familjen då receptet går att dubbla flera gånger om. För extra smak smular du över fetaost vid servering.

  • Portioner: 6-8 personer

Ingredienser

  • Marinad
  • 1 tsk hel kryddpeppar
  • 8 kryddnejlikor
  • 1 tsk salt
  • 4 krossade vitlöksklyftor
  • 3 lagerblad
  • 1 kanelstång
  • 2 tsk oregano
  • 1 ½ dl rödvin
  • 2 msk Fontana Extra Virgin Olivolja Original
  • Gryta
  • 1200 g högrev
  • Olivolja att steka i
  • Salt och svartpeppar
  • 3 rödlökar
  • 1 lagerblad
  • ½ dl gula russin
  • 5–8 dl Fontana Tomatjucie
  • Cirka 6 st Fontana Soltorkade Tomater
  • Till servering
  • Olivolja med mycket smak, exempelvis Kalamata
  • Fontana Peperoni

Gör så här

  • Blanda ihop samtliga ingredienser till marinaden. Skär köttet i grytbitar och lägg i marinaden, låt marinera i minst 8 timmar.


    Plocka upp köttet ur marinaden och spara den. Stek köttet på hög värme
    i olivolja tills det fått fin färg. Hacka löken grovt och låt den steka med köttet i 5 minuter.


    Lägg i lagerblad, russin, soltorkade tomater och häll sedan på marinad och tomatjuice så det täcker. Låt småputtra under lock i 2 timmar. Titta till då och då och fyll eventuellt på med mer tomatjuice.


    Ta av locket och koka ytterligare 30 minuter. Titta till då och då och addera tomatjuice om det blir för torrt.


    Servera med Pilaffris, peperoni och ringla lite smakrik olivolja på varje tallrik.


    Pilaffris, 4 port

    • 3 dl basmatiris
    • 1 tsk salt
    • 2 msk smör
    • 1 pkt saffran
    • 6 dl kokande vatten

    Sätt ugnen på 200 grader. Skölj riset i kallt vatten. Blanda basmatiris, salt, smör, saffran och kokhett vatten i en kastrull, sätt på locket. Låt kastrullen stå i ugn i 30 minuter och rör sedan om lätt med en gaffel.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept