Hitta Måltid

Hummus

Visa alla

Ingredienser

  • Snällost
  • Tzatziki
  • Grilloumi
  • Soltorkade Tomater
  • Grillad Paprika

Visa alla

Matsökaren

  • Snällost
  • Dessert
  • Pajer
  • Kötträtter
  • Fiskrätter

Visa alla

close

Select more choices

Grekisk halva

Ingredienser

  • 1,5 dl Fontana Olivolja Original Extra Virgin
  • 3 dl mannagryn
  • 1 msk kanel
  • 1 dl mandelspån
  • Sockerlag:
  • 1 l vatten
  • 3 dl socker
  • 2 bitar hel kanel
  • 2-3 nejlikor
  • Garnering:
  • Kanel
  • Valnötter
  • Körsbärsmarmelad

Gör så här

  • Häll upp vattnet i en liten kastrull, och koka upp tillsammans med socker, kanel och nejlika. Låt puttra i 5 minuter.


    Värm upp olivolja i en kastrull och bryn mandelspån, kanel och mannagryn tills de blir gyllenbruna. Ta av från spisen och häll över det varma sockerlaget lite i taget och rör om.


    När smeten släpper från kanterna på kastrullen har den fått rätt konsistens. Häll över i en kakform och låt svalna.


    Vänd och själp över kakan på ett serveringsfat. Strö över kanel och garnera med valnötter. Serveras med körsbärsmarmelad.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept