Gratinerade räkor i tomatsås – Garides saganaki

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 3.50 out of 5)
Loading...
More Fisk och Skaldjur Dishes: (25)

Ingredienser

  • 1 kg stora räkor
  • 150 g tärnad saganakiost
  • 1 dl olivolja
  • 6 mogna tomater eller en burk skalade tomater
  • 2 medelstora lökar, finhackade
  • 1 grön paprika, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2,5 dl persilja, finhackad
  • Salt och peppar
  • 1 nypa paprikapulver
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 0,5 dl vitt vin
  • 1 tsk tomatpuré

Gör så här

  • Skala tomaterna och kör dem i en matberedare.Värm oljan i en kastrull, fräs löken och paprikan.Tillsätt tomaterna, salt och peppar och låt såsen sjuda några minuter. Lägg räkorna i en eldfast form och häll såsen över dem. Strö över persiljan, den tärnade saganakiosten och lite paprikapulver. Låt stå i en het ugn (250° C) i 15 minuter.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept