Fyllda calamares – Kalamarakia yemista

Ingredienser

  • 1 kg medelstora calamares
  • 2,5 dl ris
  • 3 lökar, finhackade
  • Mynta, finhackad
  • Persilja, finhackad
  • 1 nypa socker
  • 2 tomater
  • 1 dl olivolja
  • Salt och peppar
  • 2 dl vitt vin

Gör så här

  • Rensa och skölj bläckfisken och ta bort armarna från kropparna. Lägg kropparna åt sidan och finhacka armarna. Värm lite olivolja och bryn löken. Tillsätt persilja, mynta, calamaresarmar och tomaterna, som skalats och körts i en matberedare, samt sockret och låt såsen sjuda. Tillsätt riset och koka ytterligare några minuter och ta sedan kastrullen av plattan. Fyll calamareskropparna med fyllningen och fäst ihop dem. Lägg dem i en eldfast form, häll över resten av oljan, vinet och lite vatten och låt stå i medelvarm ugn (175° C) i omkring 25 minuter.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept