Hitta Måltid

Hummus

    Visa alla

    Ingredienser

    • Snällost
    • Tzatziki
    • Grilloumi
    • Soltorkade Tomater
    • Grillad Paprika

    Visa alla

    Matsökaren

    • Snällost
    • Dessert
    • Pajer
    • Kötträtter
    • Fiskrätter

    Visa alla

    close

    Select more choices

    Fyllda auberginer

    Papoutsakia är en klassisk rätt i Grekland. Det är fyllda auberginer som brukar toppas med bechamelsås och riven ost. Rätten kan göras vegetarisk eller med köttfärsfyllning.

      Ingredienser

      • 4 stora auberginer
      • 3 gula lökar, skivade
      • 200 g Fetost, tärnad
      • 1 msk farinsocker
      • 2 msk rödvinsvinäger
      • 3 dl tomatjuice
      • 1 msk tomatpuré
      • ½ grilloumi eller saganaki
      • 2 vitlöksklyftor, pressade
      • 1 dl persilja
      • Oregano färsk och torkad
      • Olivolja till stekning
      • Några kalamataoliver, skivade

      Gör så här

      • Värm ugnsgrillen till 200 grader.

        Skölj och dela auberginerna på längden. Lägg dem i kallt vatten med salt vatten eller häll salt direkt på auberginehalvorna och så att vätskan dras ur och bitterheten försvinner.


        Bryn löken tills den blir mjuk, rör ned farinsocker och låt löken karamelliseras. Tillsätt rödvinsvinäger, tomatjuice, tomatpuré, vitlök och låt såsen koka ihop något. Ställ åt sidan och tillsätt persilja, oregano och oliver.


        Grilla auberginehalvorna tills de är mjuka. Ta ut ur ugnen och låt dem svalna. Ta sedan bort kärnorna och tryck till köttet med en gaffel. Fyll halvorna med såsen och toppa med riven grilloumiost.

        Gratinera dem i ugnen i 180 grader tills osten smält.

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         


      • Dela detta recept

      Recensioner och kommentarer

      Betygsätt detta recept