Fylld zucchini med citronsås

Se mer:  
  • Tillagningstid: 1 timme 30 minuter mins
  • Portioner: 4-6 portioner personer

Ingredienser

  • 6 medelstora zucchini
  • KÖTTFÄRSRÖRA
  • 2 gula lökar, finhackade
  • 1 dl olivolja
  • 400 g köttfärs
  • 1/2 dl vitt vin
  • 1 morot, riven
  • 3–4 vårlökar, finhackade
  • 1 dl persilja, finhackad
  • 2 msk mynta, finhackad
  • 1 1/2 dl långkornigt ris
  • Salt
  • Svartpeppar

Gör så här

  • Tvätta och torka zucchinin och dela dem på längden, gröp ur kärnhuset med till exempel en potatisskalare eller en tesked.


    Köttfärsröra + montering:


    Bryn löken mjuk i 3 msk av oljan och till- sätt köttfärsen. Bryn tills färsen fått färg. Tillsätt vin, morot, vårlök, persilja, mynta, ris, salt och peppar. Rör om ordentligt och låt puttra i 5 minuter.


    Ta stekpannan från värmen. Fyll zucchinin med kött- färsblandningen. Lägg dem på rad intill varandra i en stor kastrull. Ringla över resten av olivoljan och fyll upp med varmt vatten så att det täcker zucchinin. Salta och peppra. Låt koka på medelhög värme i ca 35–40 minuter.


    Ta kastrullen från spisen och låt svalna en stund. Vispa upp äggen och tillsätt citronsaft, lite i taget. Späd försiktigt citronsåsen med buljong från kastrullen tills såsen känns lagom tjock.


    Häll slutligen tillbaka såsen i kastrullen, ta tag i handtaget och skaka den försiktigt. Servera med oliver, peperoni, feta och en sallad


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept