Friterad calamares – Kalamarakia tiganita

  • Tillagningstid: 60 mins
  • Portioner: 4–6 personer

Ingredienser

  • 10 bläckfiskar (calamares)
  • ca 3 1⁄2 dl vetemjöl
  • 3 1/2 dl öl
  • 1 ägg
  • Olivolja till friterig
  • Salt
  • Svartpeppar

Gör så här

  • Förbered frityrsmeten:
    häll ölet i en skål, tillsätt siktat mjöl, ägg, salt och peppar.
    Vispa till en slät smet som inte är alltför tjock.


    Täck skålen med lock och låt den stå i kylskåpet i 30 minuter.


    Skär bläck- fiskarmarna i ca 2 cm tjocka ringar och torka dem med hushålls- papper.


    Värm oljan till 180°.


    Lägg ner några ringar i taget i frityr- smeten, ta upp dem och låt dem droppa av innan du friterar dem i oljan tills de har fått en fin färg.


    Ta upp ringarna med en hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper.


    Droppa över citron, servera dem medan de fortfarande är rykande varma.


    Garnera med citron.


    Teuthida är en ordning i klassen bläckfiskar med omkring 250 arter, familjen Kalamares.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept