Hitta Måltid

Hummus

    Visa alla

    Ingredienser

    • Snällost
    • Tzatziki
    • Grilloumi
    • Soltorkade Tomater
    • Grillad Paprika

    Visa alla

    Matsökaren

    • Snällost
    • Dessert
    • Pajer
    • Kötträtter
    • Fiskrätter

    Visa alla

    close

    Select more choices

    Ingredienser

    • 10 st stora färska tomater, urkärnade och hackade (eller 1-2 burkar krossade alt. passerade tomater)
    • 1 burk soltorkade tomater
    • 3 st vitlöksklyftor
    • 1 tsk socker
    • 1 msk Fontana Olivolja Cypern Extra Virgin
    • Oregano, gärna färsk
    • Timjan, gärna färsk
    • Basilika, gärna färsk
    • Salt och peppar
    • Ev. lite vatten

    Gör så här

    • Receptet räcker till ca 4- 5 pizzor.


      Hacka soltorkade tomater och vitlök och blanda i en kastrull med övriga tomater, krossade eller färska. Sjud såsen och låt den koka ner en aning. Smaka av med örtkryddor (använd helst färska, men torkade fungerar också), salt, socker och peppar. Mixa sedan såsen till en slät puré.


      Det går bra att göra såsen i förväg och den kan vara kall då man breder ut den på pizzorna. Får man sås över går det bra att frysa in den och använda vid ett senare tillfälle.


    • Dela detta recept

    Recensioner och kommentarer

    Betygsätt detta recept