Focaccia med oliver och rosmarin och röd tapenade

Ingredienser

  • Focaccia:
  • ½ pkt jäst
  • 1 tsk salt
  • 2 msk honung
  • 4 dl vatten
  • 8 dl vetemjöl
  • ½ dl Fontana Olivolja Original Extra Virgin
  • 2 dl Fontana Kalamonoliver
  • Flingsalt
  • Färsk rosmarin
  • Röd tapenade:
  • 200 g tomatpuré
  • 2 dl Fontana Halkidikioliver
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 tsk chilipulver
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk salt
  • 2 msk vinäger
  • 1/2 dl Äkta grekisk Yoghurt
  • Blanda alla ingredienserna med stavmixer. Smaka av med salt.

Gör så här

  • Smula jästen i en bunke. Tillsätt salt och honung. Värm vattnet till 37 C och häll det över jästen. Rör ordentligt så jästen löses upp och tillsätt mjölet. Kör i köksmaskin eller degkrokar 10 min till en smidig deg. Blir den för kladdig så tillsätt mer mjöl. Låt degen jäsa 45 minuter.


    Ta upp degen och arbeta den smidig för hand. Ringla olja på en bakplåt med höga kanter. Bred ut degen i plåten. Tryck ner oliverna i degen och ringla över resten av olivoljan. Strö över flingsalt och hackad färsk rosmarin. Låt jäsa i ca 20 minuter.


    Grädda brödet ca 30 min, 200 C.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept