Fiskspett på medelhavsvis – souvlaki psariou

Ingredienser

  • 800 g fiskfile av lax och svärdfisk, skurna 1 stora tärningar
  • 2 rödlökar, skurna i stora tärningar
  • 200 g grilloumi, tärnad
  • 6 körsbärstomater, hela
  • Marinad
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk het paprika
  • 1 tsk koriander
  • 1 1/2 dl olivolja
  • 1 dl vitt vin
  • 1-2 vitlöksklyftor, krossade
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Serveras med
  • Stekt potatis/stekta grönsaker och pitabröd
  • Sallad

Gör så här

  • Blanda marinadens alla ingredienser i en skål. Tillsätt bitarna av fiskfik och rör om väl så att marinaden kommer åt alla delar av fisken.


    Ställ skålen i kylskåpet i 1-2 timmar och rör om då och då.


    Trä därefter upp fisk-bitarna på spett och varva med grilloumi, rödlök och tomater.


    Grilla på öppen grill 6-7 minuter på varje sida, eller i ugnen i 2oo°c i 15-20 minuter.


    Servera spetten med stekt potatis och sallad, eller med stekta grönsaker och pitabröd.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept