Hitta Måltid

Hummus

    Visa alla

    Ingredienser

    • Snällost
    • Tzatziki
    • Grilloumi
    • Soltorkade Tomater
    • Grillad Paprika

    Visa alla

    Matsökaren

    • Snällost
    • Dessert
    • Pajer
    • Kötträtter
    • Fiskrätter

    Visa alla

    close

    Select more choices

    Fikonsallad med karamelliserade valnötter och chevre

      Ingredienser

        1 dl valnötter1 msk ekologisk blomsterhonungFontana Balsamvinäger (fikon)Fontana olivolja KalamataSalt2 st fikonChèvre på rulle (eller Fontana Getost om du föredrar sälta)Salladsblandning, t.e.x. spenat och mangold

      Gör så här

      • Fikon och chèvre passar så bra ihop och lite honung är pricken över i:et! // Åse Falkman Fredrikson – 56kilo.se


        Karamellisera valnötterna i honung på medelstark värme tills de blivit klibbiga.


        Lägg sedan sallad på en tallrik och ringla lite olja och balsamvinäger ovanpå, salta en aning. Skär fikonen i klyftor. Lägg fikon och skivor av chevré på salladen och fördela de karamelisserade valnötterna runt om.


      • Dela detta recept

      Recensioner och kommentarer

      Betygsätt detta recept