• en
  • sv

Hitta Måltid

Ingredienser

  • Fetaost
  • Grillad Paprika
  • Grilloumi
  • Halloumi
  • Kapris

Visa alla

Matsökaren

  • Dessert
  • Fiskrätter
  • Förrätter
  • Grillat
  • Kötträtter

Visa alla

close

Select more choices

Fikonsallad med karamelliserade valnötter och chevre

Ingredienser

  • 1 dl valnötter
  • 1 msk ekologisk blomster honung
  • Fontana Balsamvinäger Kalamata fikon
  • Fontana Olivolja Kalamata Extra Virgin
  • Salt
  • 2 st fikon
  • Chèvre på rulle (eller Fontana Getost om du föredrar sälta)
  • Salladsblandning, t.e.x. spenat och mangold

Gör så här

  • Fikon och chèvre passar så bra ihop och lite honung är pricken över i:et! // Åse Falkman Fredrikson – 56kilo.se


    Karamellisera valnötterna i honung på medelstark värme tills de blivit klibbiga.


    Lägg sedan sallad på en tallrik och ringla lite olja och balsamvinäger ovanpå, salta en aning. Skär fikonen i klyftor. Lägg fikon och skivor av chevré på salladen och fördela de karamelisserade valnötterna runt om.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att klicka på acceptera cookies godkänner du att vi använder dem. Så använder vi cookies.