Fikonsallad med karamelliserade valnötter och chevre

Ingredienser

    1 dl valnötter1 msk ekologisk blomsterhonungFontana Balsamvinäger (fikon)Fontana olivolja KalamataSalt2 st fikonChèvre på rulle (eller Fontana Getost om du föredrar sälta)Salladsblandning, t.e.x. spenat och mangold

Gör så här

  • Fikon och chèvre passar så bra ihop och lite honung är pricken över i:et! // Åse Falkman Fredrikson – 56kilo.se


    Karamellisera valnötterna i honung på medelstark värme tills de blivit klibbiga.


    Lägg sedan sallad på en tallrik och ringla lite olja och balsamvinäger ovanpå, salta en aning. Skär fikonen i klyftor. Lägg fikon och skivor av chevré på salladen och fördela de karamelisserade valnötterna runt om.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept