Hitta Måltid

Hummus

Visa alla

Ingredienser

  • Snällost
  • Tzatziki
  • Grilloumi
  • Soltorkade Tomater
  • Grillad Paprika

Visa alla

Matsökaren

  • Snällost
  • Dessert
  • Pajer
  • Kötträtter
  • Fiskrätter

Visa alla

close

Select more choices

Fetaostsallad med valnötter och haricot verts

Ingredienser

    1 frp färsk haricot vertes2 dl valnötter 200 g blandade tomater av olika färg och form 1 pkt Fontana Feta EkfatslagradSaften från en halv citron 3-4 msk Fontana olivolja Salt och peppar Finrivet skal från en halv citron och en halv apelsin1 msk färsk oregano

Gör så här

  • Blanchera haricot vertes (dvs lägg dem snabbt i kokande vatten, ta upp efter ca 30-60 sekunder, låt svalna direkt i iskallt vatten). Lägg ut de gröna bönorna som bas.

     


    Matskribent Elisabeth Johansson:
    –Gör som grekerna, prova feta till säsongens bönor.

     


    Skiva tomaterna och arrangera ovanpå. Bryt över valnötter. Toppa med smulad fetaost. Pressa över citron, ringla över rikligt med olivolja, smula flingsalt och dra några varv på pepparkvarnen.

     


    Finriv citrusskal över salladen med rivjärnet, strö över den färska oreganon och njut!

     


    Recept av: Mikaela Mars, Njutmaten.se


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept