Ingredienser

  • 20 st stora, råa räkor (ASC-märkta)
  • 1-2 st paket Fontana Fetaost Original
  • 1 kg färska tomater
  • 3-4 st vitlöksklyftor
  • 1 st stor gul lök finhackad
  • 1 dl persilja finhackad
  • 5 msk Fontana Olivolja Original Extra Virgin
  • 1 msk paprikapulver
  • salt och peppar

Gör så här

  • Sätt ugnen på 180°C. Skala räkorna men behåll skalet på stjärt och huvud.


    Sås: 

    Finhacka vitlök, tomat, lök och persilja.Värm upp olivoljan i en kastrull och stek löken glansig. Lägg i vitlök och låt den fräsa med en stund. Rör ner tomater, paprikapulver, salt och peppar. Låt koka på svag värme tills såsen tjocknat


    Häll såsen i en ugnsform, lägg i räkorna och smula sedan fetaost över räkorna.

    Ställ in formen i ugnen ca 10-15 min, ta ut den när osten har smält.

    Strö persilja över och servera direkt.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept