Hitta Måltid

Ingredienser

  • Snällost
  • Tzatziki
  • Grilloumi
  • Soltorkade Tomater
  • Grillad Paprika

Visa alla

Matsökaren

  • Snällost
  • Dessert
  • Pajer
  • Kötträtter
  • Fiskrätter

Visa alla

close

Select more choices

Fetaost- och potatisgratäng med soltorkade tomater

Se mer:  

Ingredienser

  • 1 kg potatis, gärna små
  • 1 msk Fontana Olivolja Original Extra Virgin
  • 2 medelstora rödlökar
  • 15 st Fontana Soltorkade Tomater i marinad
  • 2 pkt Fontana Feta Original
  • 3 dl vispgrädde
  • Salt och peppar

Gör så här

  • Dela potatisen i mindre delar – halvor eller klyftor. Stek den lätt i olivolja, i ca 10 minuter, och krydda med salt och svartpeppar. Lägg hälften i en ugnsform.


    Skiva rödlöken, strimla tomaterna och smula fetaosten. Fördela ovanpå potatisen. Täck med resterande potatis, och häll på grädden.


    Matskribent Elisabeth Johansson:
    –Lite jobb, mycket resultat. Jättegod!


    Baka i 200°C i ca 45-60 minuter. Täck med folie efter halva tiden, så att inte ytan blir bränd. Kontrollera så att potatisen verkligen är genommjuk, låt den annars stå kvar en stund till.

     


    Recept av: Anne Skoogh, Annesfood.com


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept