Hitta Måltid

Hummus

    Visa alla

    Ingredienser

    • Snällost
    • Tzatziki
    • Grilloumi
    • Soltorkade Tomater
    • Grillad Paprika

    Visa alla

    Matsökaren

    • Snällost
    • Dessert
    • Pajer
    • Kötträtter
    • Fiskrätter

    Visa alla

    close

    Select more choices

    Fetaost- och potatisgratäng med soltorkade tomater

    Se mer:  

      Ingredienser

        1 kg potatis, gärna små1 msk Fontana olivolja2 medelstora rödlökar15 st Fontana soltorkade tomater2 pkt Fontana Feta Original3 dl vispgräddeSalt och peppar

      Gör så här

      • Dela potatisen i mindre delar – halvor eller klyftor. Stek den lätt i olivolja, i ca 10 minuter, och krydda med salt och svartpeppar. Lägg hälften i en ugnsform.


        Skiva rödlöken, strimla tomaterna och smula fetaosten. Fördela ovanpå potatisen. Täck med resterande potatis, och häll på grädden.


        Matskribent Elisabeth Johansson:
        –Lite jobb, mycket resultat. Jättegod!


        Baka i 200°C i ca 45-60 minuter. Täck med folie efter halva tiden, så att inte ytan blir bränd. Kontrollera så att potatisen verkligen är genommjuk, låt den annars stå kvar en stund till.

         


        Recept av: Anne Skoogh, Annesfood.com


      • Dela detta recept

      Recensioner och kommentarer

      Betygsätt detta recept