Hitta Måltid

Hummus

Visa alla

Ingredienser

  • Snällost
  • Tzatziki
  • Grilloumi
  • Soltorkade Tomater
  • Grillad Paprika

Visa alla

Matsökaren

  • Snällost
  • Dessert
  • Pajer
  • Kötträtter
  • Fiskrätter

Visa alla

close

Select more choices

Fetaostcheesecake med soltorkade tomater

Ingredienser

    200 g kavring100 g smör3 gelatinblad2 pkt Fontana Feta Original100 g naturell färskost150 g Fontana grekisk yoghurt100 g Fontana soltorkade tomater Salt och peppar

Gör så här

  • Låt gelatinbladen mjukna i en skål med kallt vatten (15-20 min). Smula kavringen i en bunke och häll över smält smör. Tryck ut i en rund form med löstagbar kant ca 25 cm i diameter. Täck med plastfolié och ställ in i kylen.

     


    Matskribent Elisabeth Johansson:
    –Snitsig cheesecake som passar bra till både buffébordet och som förrätt.


    Hacka de soltorkade tomaterna grovt och rör samman med övriga ingredienser. Smält gelatinbladen försiktigt i en kastrull och rör sedan ner i fetaoströran. Smaka av med salt & peppar. Bred ut röran på kavringsbottnen och platta till ordentligt. Täck igen med plastfolie och låt vila i kylskåp över natten. Skär upp i små tårtbitar, servera med en god ruccolasallad, oliver och en god vinegrette.


    Perfekt att servera på buffé bland andra små plockrätter.


    Recept av: Linda Nilsson, Kryddburken.se


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept