Hitta Måltid

Hummus

Visa alla

Ingredienser

  • Snällost
  • Tzatziki
  • Grilloumi
  • Soltorkade Tomater
  • Grillad Paprika

Visa alla

Matsökaren

  • Snällost
  • Dessert
  • Pajer
  • Kötträtter
  • Fiskrätter

Visa alla

close

Select more choices

Fetakräm med jordgubbssås

Se mer:  

Ingredienser

  • 250 g grädde
  • 100 g flytande Akacia-honung
  • 7 g gelatinblad
  • 350 g riven Fontana Feta Ekologisk
  • 1 tsk vanilj
  • 2 cl Cointreau (likör)
  • Frukt eller bär till dekoration
  • Jordgubbssås:
  • 200 g jordgubbar
  • 30 g socker
  • 2 cl g Tia Maria-likör

Gör så här

  • Recept för 6 pers 


    Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.


    Häll grädde och honung i en kastrull och värm upp till strax under kokpunkten. Dra kastrullen från plattan och rör ner gelatinet.


    Tillsätt feta-ost, vanilj och Cointreau under omrörning. Då allting löst sig, sila av blandningen.


    Häll ner i höga portionsglas och ställ dem i kylskåp 3-4 timmar.


    Jordgubbssås: 


    Mixa jordgubbar i en kastrull med socker och koka tills blandningen tjocknar. Tillsätt Tia
    Maria-likör och ta bort från plattan. Rör om väl.


    Häll jordgubbssås över den kylda feta-krämen och dekorera varje portionsglas med färska
    frukter och bär. Vi har använt kulor av vattenmelon, hallon och blåbär.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept