Festbröd med oliver, Halloumi och soltorkade tomater

Ingredienser

  • INGREDIENSER TILL 2 SMÅ BRÖD ELLER 1 STORT
  • DEG
  • 12–13 dl vetemjöl special
  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten 37°C
  • 2 msk Fontana Olivolja Original Extra Virgin
  • 1 msk salt
  • FYLLNING
  • 2 dl grovhackande Fontana Kalamonoliver
  • 1 pkt Fontana Halloumi Original
  • 1,5 dl grovhackad Fontana Soltorkade tomater
  • 1 dl hackad mynta

Gör så här

  • Häll ned ljummet vatten i en bunke eller matberedare/hushållsassistent. Smula ner jästen och blanda ut. Tillsätt resten av ingredienserna till degen och knåda i cirka 10 min (5 min om matberedare/hushållsassistent används).


    Täck över degen med en handduk och låt jäsa i 1 timme. Under tiden tärnas halloumi i små fyrkanter, soltorkad tomat hackas och blandas med myntan (till fyllningen). När degen jäst klart, stjälp upp degen på mjölat bakbord.


    Knåda lätt och blanda i fyllningen i degen. Tillsätt mer mjöl om det behövs. Forma degen till 2 runda limpor eller till ett stort bröd. Lägg dem på smord plåt och låt jäsa i cirka 40–50 min, eller till dubbel storlek. Sätt ugnen på 200°C. Grädda längst ned i ugnen cirka 30–40 min


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept