Dakos – Grekiska skorpor med tomat och feta
Ingredienser
- 6 runda Dakos- fullkornsskorpor
- 1 tärnad tomat
- 2 stora mogna bifftomater, rivna
- 200 g Feta, smulad
- 1/2 dl olivolja
- 3 msk små kapris
- svarta eller gröna oliver, skivade
- oregano
- salt och peppar
Gör så här
Fukta brödet med lite vatten och ringla över lite olivolja.
Riv tomater i en skål, tillsätt salt och peppar och rör om väl.
Lägg tomatröran på brödet och smula fetaosten ovanpå. Toppa med kapris och olivskivor. Avsluta med att droppa lite olivolja över samt strö på lite oregano, peppar och tärnad tomat.
Serveras som ett mellanmål, förrätt eller en lätt middag på kvällen.
Tillagningstid 30 minuter
KALI OREXI!
- Dela detta recept
Du kanske också gillar
-
Vinmarinerade revbensspjäll
-
Kringlor från Thessaloniki
-
Fyllda auberginer
-
Kåldolmar i ägg- och citronsås
-
Vattenmelon med Tärnad Grilloumi
-
Grekisk potatis med Htipiti
-
Peperoni och oliver på grillen
-
Vispad feta med honung
-
Frusna yoghurtkuber
-
Marinad till grillat kött och fisk
-
Auberginer med lök och feta
-
Halloumispett

Recensioner och kommentarer
Betygsätt detta recept