Dakos – Grekiska skorpor med tomat och feta

Dakos är en fullkornsskorpa som toppas med olivolja, tomater, fetaost och oliver. Det är traditionell rätt från den Grekiska ön Kreta. Kan jämföras med bruchetta – gillar du brucshetta kommer du att älska Dakos. Serveras som mellanmål, en förrätt eller en lätt middag på kvällen.

Ingredienser

  • 6 runda Dakos- fullkornsskorpor
  • 1 tärnad tomat
  • 2 stora mogna bifftomater, rivna
  • 200 g Feta, smulad
  • 1/2 dl olivolja
  • 3 msk små kapris
  • svarta eller gröna oliver, skivade
  • oregano
  • salt och peppar

Gör så här

  • Fukta brödet med lite vatten och ringla över lite olivolja.


    Riv tomater i en skål, tillsätt salt och peppar och rör om väl.


    Lägg tomatröran på brödet och smula fetaosten ovanpå. Toppa med kapris och olivskivor. Avsluta med att droppa lite olivolja över samt strö på lite oregano, peppar och tärnad tomat.

     


    Serveras som ett mellanmål, förrätt eller en lätt middag på kvällen.

    Tillagningstid 30 minuter

    KALI OREXI!


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept