• en
  • sv

Hitta Måltid

Ingredienser

  • Fetaost
  • Grillad Paprika
  • Grilloumi
  • Halloumi
  • Kapris

Visa alla

Matsökaren

  • Dessert
  • Fiskrätter
  • Förrätter
  • Grillat
  • Kötträtter

Visa alla

close

Select more choices

Ingredienser

  • 1 paket fildodeg 500 g
  • 200 g Halloumi
  • 300 g Feta original
  • 1 dl mynta eller basilika
  • 2 ägg
  • 2 msk mjölk
  • Olivoljesmör:
  • 0,5 dl olivolja
  • 50 g smör

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop ägg och mjölk. Rör ned mynta, riven halloumi och smula ned fetaosten.


    Lägg ut filodegsarken och dela dem i fem remsor, ca nio cm breda, pensla dem med olivoljesmöret. Lägg lite av fyllningen i ena kortändan och vik ihop till en trekant.


    Placera alla knyten i en smord, ugnssäker form och pensla med olivoljesmöret. Grädda i 20-25 minuter i 200 grader.


    TIPS: Filodegsknytena går bra att frysa.Lägg knytena i folieformar innan gräddning för tillagning vid senare tillfälle. Ta dem direkt ur frysen och grädda utan att tina i 30-35 minuter i 180 grader.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att klicka på acceptera cookies godkänner du att vi använder dem. Så använder vi cookies.