Grilloumicrepes med honung

  • Portioner: 10–12 crepes personer

Ingredienser

  • 200 g Fontana Grilloumi®, riven
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk Fontana Extra Virgin Olivolja
  • 1 tsk socker
  • Till stekning:
  • Fontana ONE olivolja
  • Till servering:
  • Fontana Vildskogs- eller Timjanhonung
  • Farska eller frysta bär, beroende på säsong

Gör så här

  • Rör ihop de torra ingredienserna i en skål. Vispa i mjölk, ägg och olivolja och rör till en jämn smet. Blanda ner den rivna osten och rör väl. Låt smeten vila ca 30 minuter i kylen.


    Värm lite olivolja i en stekpanna och grädda ca ¾ dl av smeten åt gången


    Servera med Fontana Vildskogs- eller Timjanhonung och bär.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept