Chili-marinerad halloumiburgare med citrusdressing

Dessa chili-marinerade halloumiburgare med citrus slaw blir garanterat en hit därför gör vi den med dubbla halloumiburgare. Mums!

Ingredienser

  • 2 pkt Fontana MAX Halloumiburgare
  • 6 msk stark chilisås
  • 2 msk Fontana Olivolja Extra Virgin Original
  • 2 st morötter som skalas och strimlas
  • ½ litet vitkålshuvud som skalas och strimlas
  • 1 st rödlök, finskivad
  • 4 msk majonnäs
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk limejuice
  • 1 msk koriander, finhackad
  • Sallad eller spenatblad till varje halloumiburgare
  • 4 st hamburgerbröd eller ciabatta, delade och rostade
  • Tomatskivor att toppa med
  • Chilisås till dressing

Gör så här

  • 1. Dela försiktigt halloumiburgarna och marinera dem tillsammans med chilisås och olivolja och låt dra under tiden du gör citrus slaw.


    2. Skala och riv morötter, vitkål och rödlök i en stor skål. Tillsätt majonnäs, citron och limejuice, koriander och rör om, låt ligga och dra.


    3. Värm en non-stick stekpanna till medium=medelvärme och stek halloumiburgarna. Stek i några minuter på varje sida tills de marinerade halloumiburgarna blivit gyllene och fått en skorpa.


    4. Lägg till några sallads- eller spenatblad i botten av ciabatta- eller hamburger bröden, och toppa med halloumiburgarna, chilisås. Stapla dubbla halloumiburgare med slaw, tomat och lägg tills sist på det översta brödlagret.


  • Dela detta recept

Du kanske också gillar

 

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept