Hitta Måltid

Hummus

    Visa alla

    Ingredienser

    • Snällost
    • Tzatziki
    • Grilloumi
    • Soltorkade Tomater
    • Grillad Paprika

    Visa alla

    Matsökaren

    • Snällost
    • Dessert
    • Pajer
    • Kötträtter
    • Fiskrätter

    Visa alla

    close

    Select more choices

    Chili-marinerad halloumi­burgare

    Dessa chili-marinerade halloumiburgare med citrus slaw blir garanterat en hit därför gör vi den med dubbla halloumiburgare. Mums!

      Ingredienser

      • 2 pkt Fontana MAX Halloumiburgare
      • 6 msk stark chilisås
      • 2 msk Fontana Olivolja Extra Virgin Original
      • 2 st morötter som skalas och strimlas
      • ½ litet vitkålshuvud som skalas och strimlas
      • 1 st rödlök, finskivad
      • 4 msk majonnäs
      • 1 msk citronsaft
      • 1 msk limejuice
      • 1 msk koriander, finhackad
      • Sallad eller spenatblad till varje halloumiburgare
      • 4 st hamburgerbröd eller ciabatta, delade och rostade
      • Tomatskivor att toppa med
      • Chilisås till dressing

      Gör så här

      • Dela försiktigt halloumiburgarna och marinera dem tillsammans med chilisås och olivolja och låt dra under tiden du gör citrus slaw.


        Skala och riv morötter, vitkål och rödlök i en stor skål. Tillsätt majonnäs, citron och limejuice, koriander och rör om, låt ligga och dra.


        Värm en non-stick stekpanna till medium=medelvärme och stek halloumiburgarna. Stek i några minuter på varje sida tills de marinerade halloumiburgarna blivit gyllene och fått en skorpa.


        Lägg till några sallads- eller spenatblad i botten av ciabatta- eller hamburger­bröden, och toppa med halloumiburgarna, chilisås. Stapla dubbla halloumiburgare med slaw, tomat och lägg tills sist
        på det översta brödlagret.


      • Dela detta recept

      Recensioner och kommentarer

      Betygsätt detta recept