Dessa chili-marinerade grilloumi­burgare med citrus slaw blir garanterat en hit därför gör vi den med dubbla grilloumi­burgare. Mums!

  • Portioner: 4 burgare personer

Ingredienser

  • 480 g Fontana Svensk Grilloumi® Ostburgare
  • 6 msk stark chilisås + extra till dressing
  • Fontana ONE olivolja
  • Citruscoleslaw:
  • 2 morötter, skalade och grovrivna
  • ½ vitkålshuvud, skalat och strimlat
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 4 msk majonnäs
  • 1 msk citronjuice
  • 1 msk limejuice
  • 1 msk koriander, finhackad
  • Grönsallat eller färsk spenat
  • 4 hamburger- eller wrapbröd, delade och rostade
  • 2 tomater, skivade

Gör så här

  • Marinera Grilloumiburgarna i chilisås och olivolja medan du gör ”citruscoleslaw”. Blanda rivna morötter, strimlad vitkål och skivad rödlök i en stor skål. Tillsätt majonnäs, citron- och limejuice samt koriander och rör om.


    Låt dra medan du steker ostburgarna i en non-stick-stekpanna. Stek dem på medelvärme, några minuter på varje sida, tills de är gyllene.


    Lägg sallad i bröden, och varva sedan Grilloumiburgare med chilisås, coleslaw och skivad tomat tills du får lägga locket på. Mums.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept