Hitta Måltid

Hummus

Visa alla

Ingredienser

  • Snällost
  • Tzatziki
  • Grilloumi
  • Soltorkade Tomater
  • Grillad Paprika

Visa alla

Matsökaren

  • Snällost
  • Dessert
  • Pajer
  • Kötträtter
  • Fiskrätter

Visa alla

close

Select more choices

Carinas grekiska färsbiffar

Ingredienser

  • 400 g köttfärs
  • 0,5 finhackad gul lök
  • 3 msk ströbröd
  • 2 dl mellanmjölk
  • 1 frp Fontana fetaost
  • 1 ägg
  • Salt och peppar
  • 3 dl grekisk youghurt
  • 1 vitlöksklyfta (eller mer)
  • 4 portioner Couscous
  • Olivolja att steka i

Gör så här

  • Blanda youghurten med pressad vitlök och lite salt och peppar, ställ i kylen. Blanda ströbrödet med mjölken och låt det svälla en stund.


    Blanda köttfärsen med hackad lök, salt och peppar, ägg och tillsätt mjölken med ströbrödet. Forma stora knubbiga biffar och fyll dem med tärnad fetaost. Stek dem några minuter på medelvärme och låt eftersteka under lock med lite vatten.


    Gör under tiden i ordning couscousen.


    Servera biffarna med vitlökssåsen, couscous och en riklig sallad med massor av färgstarka grönsaker. Njuut!


    Vinnare av Fontanas månadstävling, Maj 2006.
    Insänt av: Carina Fagerbring


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept